Om NFMM

Norsk Forening for Maritim Medisin ble etablert den 9. mars 1969. Foreningens formål er "å fremme sjøfartsmedisinen i Norge og ivareta medlemmenes faglige og økonomiske interesser".

Foreningen er en fri og uavhengig interesseorganisasjon. Foreningen var fra 1969 til 2016 en forening  i Den Norske Legeforening.

Foreningen etablert i 1999 et grunnkurs i maritim medisin i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret.  Kurset arrangeres to ganger årlig og gir interesserte grunnleggende kompetanse for å utføre tjeneste som sjømannsleger autorisert av Sjøfartsdirektoratet. Fra 2008 er arrangeres kurset av Norsk Senter for Maritim og Dykkemedisin i samarbeide med foreningen. 

Foreningen arrangere reglemessig efter- og videreutdannelsekurs i maritim medisin. Informasjon finner du på våre kurssider.

Siden 1996 har foreningen utgitt nyhetsbrevet DoCumentum Navale. Alle utgaver kan lastes ned fra vårt filarkiv. Innspill, artikler og kommentarer sende Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Siden 2001 har tidsskriftet blitt utgitt i samarbeide med Dansk Selskab for Maritim Medicin. Fra 2019 er tidsskriftet utgitt i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret

Foreningen samarbeider med en rekke maritim medisinske institusjoner i inn- og utland. Foreningen har vært "collective member" i International Maritime Health Organization i noen år. Foreningen satser nå på å støtte utgivelsen av det eneste engelskspoglige fagfellevurderte tidsskriftet i maritime medisin - International Maritime Health

 

Medlemslogin